fbpx

Ta hjälp av ett proffs på relining i Skellefteå

Om du behöver hjälp med relining i Skellefteå är det oss på SRB som du ska vända dig till.

Relining är ett smart, snabbt och kostnadseffektivt sätt att renovera gamla avloppssystem. Enkelt uttryckt innebär relining att ett nytt hållfast plaströr gjuts inuti det gamla.

Förutom fördelen med att slippa månader av byggkaos och en obeboelig bostad, som ett traditionellt stambyte medför, har metoden minimal miljöpåverkan.

SRB utför relining anpassat till dina behov, allt från mindre lagningar av avloppsrör till renovering av hela avloppssystemet – att jämställa med ett traditionellt stambyte.

relining avloppsrör skellefteå

Många fördelar med relining

Metoden är enkel och genialisk. Istället för att bryta upp golv och riva väggar gjuter vi nya rör med de gamla rören som form. När vi är klara finns ett nytt rör inuti det gamla.

  • Golv och väggar behöver inte brytas upp för att blottlägga rör.
  • Fastigheten är beboelig under processen, inget dammigt byggkaos.
  • Relining kan göras före, i samband med eller efter andra renoveringsåtgärder i fastigheten.
  • Fullt fungerande badrum och kök behövs inte renoveras ”i onödan”.
  • Metoden ger samma hållfasthet och funktion som om nya rör installerats.
  • Snabbare och betydligt billigare än traditionellt stambyte.

såhär går det till, steg för steg:

1. Rengöring och kamerainspektion

Omkringliggande ytor skyddas noggrant innan arbetet påbörjas. Toalettstol, vattenlås etc demonteras och golvbrunnar rengörs. Sedan görs en grundlig avloppsrensning. Rören rengörs genom slipning, avlagringar och rost avlägsnas. Rören spolas, torkas och sedan granskas hela avloppssystemet med hjälp av kamera.

2. Invändig beläggning

De befintliga rören får en ny slitstark insida av härdad plast. Beläggningen ger en tät och slät, helt foglös yta – från golvbrunn och hela vägen ner genom avloppssystemet.

3. Kamerabesiktning

Därefter inspekteras och dokumenteras beläggningen noggrant med hjälp av kamera. Om brister skulle konstateras åtgärdas dessa omedelbart.

4. Återställning

När resultatet av rörbeläggningen är tillfredsställande monteras toalettstol, vattenlås och annat tillbaka. På några dagar har hela avloppssystemet i kök och bad med tillhörande stammar förnyats.

Kontakta oss för relining i Skellefteå

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa till med relining i Skellefteå? Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Kontakta oss